صدها معترض بامیانی در تظاهراتی اعتراضی خواهان اجرا شدن پیشنهاد یک شرکت آلمانی در مورد انتقال برق وارداتی شمال از طریق بامیان شدهاند.
اسماعیل زکی از برگزارکنندگان این تظاهرات به بی بی سی گفت که تعدادی از فعالان مدنی، سیاسی و اهالی این ولایت در این تظاهرات شرکت کردند و خواستار اجرای طرح احداث خط انتقال برق از شمال کشور از طریق بامیان به کابل شدند.
براساس گزارش ها قبلا یک شرکت آلمانی موسوم به فیشنر که مسئول بررسی طرح اجرائی این خط انتقال برق ۵۰۰ کیلو ولت بوده، به دلایل مختلف استدلال کرده که مسیر بامیان بهترین مسیر احداث این خط است.
دو روز پیش نمایندگان ولایتهای بامیان، غور، غزنی و دایکندی در یک کنفرانس خبری از اینکه دولت تا حال به درخواست آنها برای انتقال برق به مناطق مرکزی پاسخ مثبت نداده، به شدت انتقاد کردند.
آقای اکبری دولت را متهم به اعمال تبعیض علیه ساکنان مناطق مرکزی کشور کرد و مدعی شد که دولت قصد دارد این خط انتقال برق را از کوه هندوکش اجرا کند.
یکی از دو خط انتقال برق از آسیای میانه به کابل موسوم به «توتاپ» با حمایت مالی بانک توسعه آسیایی ساخته میشود. به گفته نمایندگان ولایت بامیان، خط دومی موسوم به «کاسا – ۱۰۰۰» از طریق پنجشیر و پروان به کابل کشیده می شود.
جنجالها برای تعیین مسیر خط انتقال برق توتاپ از بغلان تا کابل، در یک سال اخیر محل بحث بوده است.
برخی از مقامهای دولتی و نمایندگان مردم و همچنین اهالی مناطق مرکزی خواستار احداث آن از مسیر دره شکاری، بامیان و بعد کابل هستند، اما برخی دیگر از مقامهای دولتی معتقدند که این خط از مسیر بغلان، کوه هندوکش، ولایت پروان و کابل ساخته شود.
زمستان پارسال وقتی چند پایه/دکل برق در گذرگاه سالنگ در کوه هندوکش واژگون شد، بحثها بر سر مسیر خط انتقال برق توتاپ داغتر شد.